29 mei 2022 | Cross Veluwe trailrun (met veerboot oversteek)

Een heerlijk snelle trailrun met een oversteek per veerboot!

Over de loop
Dit is misschien wel de mooiste trailrun van Gelderland naar Overijssel! We lopen vanaf het Heerderstrand door de bossen van Heerde en Wapenveld (het landgoed Petrea) naar Hattem. Je ziet een prachtig deel van de Noord Veluwe en via het oude centrum van Hattem lopen we richting de IJssel. De overgang van een dicht bos naar de rivier met een open landschap is zeer fraai. Eenmaal bij de IJssel aangekomen wacht ons een bijzondere oversteek met het voetveer! Na deze oversteek lopen we langs de IJssel en door de uiterwaarden richting ‘het Engelse Werk’ in Zwolle als eindpunt. De afstand van deze trailrun is ongeveer 16 à 18km: een perfecte voorbereiding op de halve marathon van Zwolle!

Vervoer
We starten om 09.30u vanaf de parkeerplaats bij het Heerderstrand. Deze parkeerplaats is gemakkelijk te vinden vanaf de snelweg Apeldoorn-Zwolle. Neem vanaf de A50 afslag 29 ‘Heerde’ en rijdt vervolgens richting Heerde. Na ongeveer 200 meter zul je een bordje tegenkomen ‘Heerderstrand’. Hier kan je parkeren. Omdat we naar Zwolle toe lopen, is het handig als je je laat afzetten op deze parkeerplaats. In ‘de Uitspanning’ bij het Engelse Werk staat koffie klaar voor de lopers én voor degenen die zijn of haar hardloopmaatje(s) ophaalt!

Doordat we in een groep lopen is het van belang dat je rekening houd met je hardloopmaatjes. Een snelheid indicatie voor deelnemers: de halve marathon binnen 1u50min kunnen afleggen.

  • Loop je de halve marathon binnen 1u50min dan kun je prima meedoen.
  • Presteren en gezellig hardlopen voor iedereen
  • De start is om 09.30 vanaf de parkeerplaats van het Heerderstrand bij afrit 29 van de A50
  • De trainingslopen zijn bij uitstek geschikt voor (halve) marathonlopers
  • Inschrijven kan via deze link of met een e-mail naar info@trailrunning-veluwe.nl

Ook al je vragen kan je mailen naar info@trailrunning-veluwe.nl of stuur een appje naar +31 6 17383958!