31 juli 2022 | Twee verenloop

Een snelle loop met twee oversteken per veerboot!

Over de loop
Op 31 juli 2022 staat er een prachtige halve marathon langs de rand van Zwolle en door Hattem op het programma! De hele route loopt langs de dijk van de IJssel en de uitzichten zijn prachtig. Je mag onderweg twee keer uitrusten op de veerboot en al varend zal je 800 meter van de halve marathon afleggen.

De eerste oversteek is al na 3km. Dit is de oversteek van Oldeneel naar Hattem. Na deze oversteek zal je door een deel van de oude stad van Hattem lopen, wat een extra demensie geeft. De tweede oversteek is bij Zalk, na ongeveer 9km. Na deze oversteek loop je over een betonnen dijkweg zonder auto’s! Je zal merken dat je dit dijkstuk werkelijk in vliegende vaart zal afleggen. Prima om je (maximale)snelheid eens te testen. Het laatste deel van de loop is weer terug naar het Engelse Werk, waar we gestart zijn.

Vanaf de tweede en dus de laatste oversteek wordt het een echte uitdaging. De hardlopersgroep wordt opgedeeld in drie groepen. Deze drie groepen steken om de beurt de IJssel over. Groep 1 loopt 11-12 km/h, groep 2 loopt 13-14 km/h en groep 3 loopt >15 km/h. Groep 3, de snellere lopers, zal ook echt snel ‘moeten’ lopen om groep 1 weer in te halen! Dit aspect maakt het extra leuk. Uiteindelijk komt iedereen tegelijkertijd aan op het eindpunt: het Engelse Werk.

Vervoer
De start is om 09.30u bij ‘de Uitspanning’ in het Engelse Werk. Hier is een restaurant, waar genoeg parkeerplekken zijn. Het adres: Het Engelse Werk 4, Zwolle.

Doordat we in een groep lopen is het van belang dat je rekening houd met je hardloopmaatjes. Een snelheid indicatie voor deelnemers: de halve marathon binnen 1u50min kunnen afleggen.

  • Loop je de halve marathon binnen 2u, dan kun je prima meedoen.
  • Presteren en gezellig hardlopen voor iedereen
  • Een prachtige loop over de autovrije dijk bij Zwolle
  • Inclusief 2 oversteken met de veerpont!
  • De start is om 09.30u bij de Uitspanning, het Engelse Werk 4 te Zwolle
  • De trainingslopen zijn bij uitstek geschikt voor (halve) marathonlopers
  • Inschrijven kan via deze link of met een e-mail naar info@trailrunning-veluwe.nl

Ook al je vragen kan je mailen naar info@trailrunning-veluwe.nl of stuur een appje naar +31 6 17383958!