Koen de Jong over Kennemerduinen trail: ”mooi en zwaar. Zwáár.”

Onderstaand artikel schreef Kennemerduinen Trail-deelnemer en auteur Koen de Jong (1979) op de website Sportrusten.nl over de Kennemerduinen trail. Bedankt, Koen!

‘Koehoeeeeeen, waar ben je?’ roept trainer Ed Cornelissen in de duinen bij Overveen; ‘Je moet naar voren komen.’

‘Godver,’ denk ik: ‘ik heb mijn verkeerde shirt aangedaan. Wat ís dit voor training?’

Ed lacht en wijst: ‘Jij gaat die trap op en dan links verder omhoog tot boven. Daar draai je om. En tempo houden.’

Alsof mijn benen nog niet zwaar genoeg zijn, trek ik een sprintje.

Ed Cornelissen van Trailrunning Veluwe wijst en geeft instructies

Dik anderhalf uur lang.

Volgens mij heb ik nog nooit zo’n zware training gedaan.

Was wel echt heel leuk.

Ik kan wel sneller, maar vandaag kijk ik vogels staat er achterop mijn shirt. In Overveen meldde ik me vanmorgen bij de loopgroep van Ed Cornelissen die iedere maand ergens in Nederland een schitterende route loopt. Samen uit, samen thuis stond er nadrukkelijk op de website.

Dus ik dacht: lekker relaxed door de Kennemerduinen lopen.

Maar daar dacht Ed Cornelissen anders over.

Ik vind het leuk om in een groep iedereen een pittige dag te bezorgen, ongeacht eventueel niveauverschil.

Toen Ed dat voor de training zei wist ik nog niet dat pittige dag een understatement was. De groep van 16 werd – ongeacht niveau – de hele tijd bezig gehouden. Die gaat vast naar dat watertje daar en jullie moeten daar nog even omhoog en jij kan achter hem aan, maar tot dat hekje daar etc. etc.

Maar wat is het gebied schitterend en wat is Ed een goeie trainer. Als je zelf een keer lekker diep wil gaan zijn er dit jaar nog genoeg mogelijkheden: https://www.trailrunning-veluwe.nl/

Ed bedankt!