Twee verenloop | 29 juli 2018

Twaalfde editie!  “Twee Verenloop Halve Marathon” Hattem-Zwolle

Nu in 2018 met nieuwe dijken en nieuwe uitzichten! Supermooi autovrij hardlopen (2e deel)

Zondag 29  juli 2018 is er de mooiste halve marathon door Hattem en bij Zwolle langs de IJssel! De start is  om 09.30 uur bij “Het Engelse Werk” in Zwolle. Je loopt de gehele route langs de dijk van de IJssel. Prachtige vergezichten maken deze loop fantastisch. Je mag onderweg 2 keer uitrusten op de veerboot en varend 800 meter van de halve marathon afleggen. Snelheid indicatie voor deelnemers: de halve marathon ruim binnen de 2 uur kunnen afleggen

Veerboten

De eerste oversteek is al na 3 kilometer. De oversteek is van “Oldeneel” naar Hattem. We lopen door de oude stad wat de loop die extra dimensie geeft. De tweede oversteek is dan na circa 9 kilometer. Na deze tweede oversteek bij Zalk zul je ruim 4 kilometer op een smalle betonen dijkweg lopen zonder auto’s. Je zult ervaren dat je dit dijkstuk werkelijk in vliegende vaart zult afleggen. Prima om je (maximale)snelheid eens te testen. Het laatste deel van de loop is weer terug naar het Engelse Werk waar we gestart zijn.

Drie groepen, drie snelheden

Vanaf de laatste overstek van Zalk naar ‘s Heerenbroek wacht een echte uitdaging! De totale hardlopers groep wordt opgedeeld in 3 groepen. We steken in deze 3 groepen de IJssel over.  Groep 1 loopt 11-12 km/uur, groep 2 13-14km/uur en groep 3 loopt 15km/uur en sneller. De snelle lopers “moeten” ook echt snel lopen om de lopers van de eerste oversteek weer bij te halen. Dat aspect maakt deze loop extra leuk, iedereen komt gelijk aan op het eindpunt. Doordat we in een groep lopen is het van belang dat je rekening houd met je hardloopmaatjes.

Wat doet Trailrunning-veluwe?

Trailrunning-Veluwe laat je harder lopen! Zou je eens willen ontdekken wat gevarieerd en mooi terrein in combinatie met grote snelheidsverschillen met je hardloop prestaties doet? Onder begeleiding en samen met een groep enthousiaste hardlopers kun je een topprestatie neerzetten of gewoon genieten van de mooiste hardloop routes op de Veluwe.

Trailruns voor hardlopers

De trailruns zijn met name geschikt voor (halve) marathon lopers. Voorwaarde voor deelname aan deze trails in groepsverband is dat je halve marathon kan afleggen binnen 2 uur. Snellere lopers maken extra kilometers waardoor iedereen er vol voor kan gaan! Doordat we in een groep lopen is het van belang dat je rekening houd met je hardloopmaatjes.

Meedoen!

Direct inschrijven kan HIER of met een e-mail naar info@trailrunning-veluwe.nl. De kosten voor één event zijn € 10,- en voor € 20,- per jaar kun je al drie trailsruns deelnemen (exclusief de Veluwe Marathon / Summertrail). Bij het inschrijven heb je verschillende keuze opties om direct voor meerdere trails in te schrijven. Zelfs voor een heel jaar. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging.

Direct inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *