Cross Veluwe trailrun (met veerbot oversteek) | 26 mei 2019

Misschien wel de mooiste trailrun van Gelderland naar Overijssel (en over de IJssel!). Voor trailrunners en Gepassioneerde hardlopers. Trailrunning Veluwe heeft elke maand een unieke trailrun. De ideale voorbereiding voor de halve marathon van Zwolle. Maar ook als je gewoon een leuke afstand wilt lopen met supermooie natuur om je heen. Voorwaarde voor deelname aan dit trail event is dat je de halve marathon in ongeveer 1 uur en 50 minuten loopt. Snellere lopers maken extra kilometers waardoor iedereen er vol voor kan gaan. Wil je ook eens 5 minuten van je beste tijd afhalen? De groep stelt je in staat om je snelheid werkelijk te verbeteren. Doordat we in een groep lopen is het van belang dat je rekening houd met je collega trailrunners.

Op zondag 26 mei 2019

De afstand is 16 of 18km. Start bij het Heerderstrand (gratis P-zijde Kamperweg) in Heerde om 09.30 uur.  Gemakkelijk te vinden aan de snelweg Apeldoorn-Zwolle: A50 afslag 29 richting Heerde, na 200 meter zie je het bordje “Heerderstrand”, hier parkeren. Nodig je hardloopvrienden uit, iedereen kan meedoen! Je loopt in een groep waarbij snelle en minder snelle lopers steeds een wisselend parcours lopen. De snelste lopers lopen ca 15km/uur. Alle hardlopers komen tegelijk op het eindpunt aan. Deze loop is perfect als voorbereiding op de halve marathon van Zwolle.

Route

Vanaf de startplaats gaan we door de bossen van Heerde en Wapenveld (landgoed Petrea) naar Hattem. Je ziet het mooie deel van de Noord Veluwe.  Via het oude centrum van Hattem lopen we richting de IJssel. De overgang van bos naar rivier met open landschappen is zeer fraai. Hier wacht ons zelfs een bijzondere oversteek met het voetveer! Na de oversteek lopen we langs de IJssel en door de uiterwaarden richting “Het Engelse Werk” in Zwolle als eindpunt. Laat je brengen naar het startpunt: Heerderstrand. Voor de lopers en voor degene die zijn of haar hardloopmaatje ophaalt bij het eindpunt “Het Engelse Werk” staat de koffie klaar!

Meedoen!

Direct inschrijven kan HIER of met een e-mail naar info@trailrunning-veluwe.nl. De kosten voor één event zijn € 10,- en voor € 20,- per jaar kun je al drie trailsruns deelnemen (exclusief de Veluwe Marathon / Summertrail). Bij het inschrijven heb je verschillende keuze opties om direct voor meerdere trails in te schrijven. Zelfs voor een heel jaar. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging.

Direct inschrijven